Bio

     
Zzp

Savel Muziek is opgezet in 2010 en ingeschrijven bij de KVK. Sinds eind 2015 heb ik een VAR-WUO verklaring, nu veranderd door het kabinet in een onbestemde situatie. 

Blokfluit -> Gitaar

Sinds mijn 8e jaar ben ik met muziek bezig. Zeven jaar lang op blokfluit en altfluit. Steeds met privélessen en optredens in groepsverband. Later eindelijk aan de zo diep gewenste gitaarlessen. Het is mijn eerste levensbehoefte, muziek.

Opleidingen - cursussen

Sinds 2002 volgde ik diverse particuliere jazzopleidingen in Nederland en België met praktijk- en theorievakken. Daarna een dirigentenstudie bij Michiel Havenith, "Kleine Steentjes" (een korte basiscursus) en 1 1/2 jaar bij Bourdon Hogeschool. Recentelijk volgde ik gitaar-, en coachingslessen bij een van de beste nederlandse gitaristen, Marzio Scholten, waarvoor mijn grote dank!

Bands en solojazzgitaar

Inmiddels heb ik 17 jaar ervaring als bigbandgitarist, met de bijbehorende optredens. In de loop der tijd heb ik aan vele (jazz)bandjes, optredens en jazzsessie's, deelgenomen. Met een saxofoonband heb ik kleine CD projecten voor familie en vrienden (studio Moskou) gemaakt. Een aantal jazzbands heb ik van de grond getrokken en steeds weer in zien slapen na een tijd.

Momenteel ben ik met een klein soloprogramma gitaar bezig. Regelmatig speel ik try-outs. Ik richt mij op achtergrondmuziek en kleine plekken, denk hierbij aan gelegenheden zoals onder lunch, diner, brunch, tijdens receptie, tentoonstelling, opening, bruiloft, begrafenis, restaurant, verzorgingshuis, enkele festivals. 

Een duo samenwerking met een zangeres zit nu in de kinderschoenen. Duo, zang en gitaar, afgewisseld met instrumentale nummers, beschikbaar voor kleine feestjes, vieringen zoals jaarlijks tuinfeest/ barbeque, kleine trouwerij, zoveel jaar getrouwd, verjaardagsfeest en dat soort gelegenheden.

Savel Muziek Utrecht

De gitaarlessen zijn in mijn woonhuis, voor kinderen en volwassenen, zowel privé- als groepsles. The guitarlessons are also in English available if you wish. Tevens geef ik naschoolse gitaarles op de Parkschool te Utrecht. Via het Muziekcollege te Hilversum, heb ik 5 jaar lesgegeven op de BSO's en op de Neuweg. Op de Lumiar school te Utrecht (Leidsche Rijn) verzorgde ik de gitaarlessen onder schooltijd. Tevens heb ik gitaarles op enkele BSO's in Utrecht gegeven.

Gitaarboeken

Inmiddels heb ik een Sinterklaas Gitaarboek geschreven, een Kerst Gitaarboek en een eerste gitaarboek met Kinderliedjes. Het kinderliedjesboek en sinterklaas gitaarboek zijn inmiddels ook online als digitale versie te koop. De gitaarboeken zijn op A4 formaat met notenschrift, tablatuur, akkoorden en de volledige tekst. De gitaarboeken zijn voorzien van mijn tekeningen, met uitzondering van het kinderliedjesboek, en Wire-O ingebonden en afgedrukt in zwart-wit.

Inspiratiebronnen 

Gitaristen: Pat Metheny, Jim Hall, Wes Montgomery, Robben Ford, Ted Greene, Anthony Wilson, Jimmy Raney, Kenny Burrell, Emily Remler, Joe Pass, Kurt Rosenwinkel, Larry Coryell, Sheryl Bailey, Wayne Krantz, Lage Lund, en de (onlangs lessen bij gevolgde) gitarist Marzio Scholten en andere hedendaagse geweldige gitaristen.