Huiskamerconcert

Sologitaar jazz voor uw kleine feestje

 

Bio

     

Zzp

Savelkoel Muziek is opgezet in 2010 en ingeschrijven bij de KVK. Sinds eind 2015 heb ik een VAR-WUO verklaring, veranderd door het kabinet in een onbestemde situatie. 

Blokfluit -> Gitaar

Sinds mijn 8e jaar ben ik met muziek bezig. Zeven jaar lang op blokfluit en altfluit. Steeds met privélessen en optredens in groepsverband. Later eindelijk aan de zo diep gewenste gitaarlessen. Vele privégitaarlessen volgden. En nog steeds school ik me graag voortdurend bij op het vlak van gitaar, marketing, ondernemen (en meer), om zo een goede muzikant, docent en gitaarboekenschrijver te zijn. Het is mijn eerste levensbehoefte, muziek.

Opleidingen - cursussen

Sinds 2002 volgde ik diverse particuliere jazzopleidingen in Nederland (Djam) en België (Jazz Bxl) met praktijk- en theorievakken. Daarna een dirigentenstudie bij Michiel Havenith, "Kleine Steentjes" (een korte basiscursus) en 1 1/2 jaar bij Bourdon Hogeschool. Recentelijk volgde ik gitaar-, en coachingslessen bij een van de beste nederlandse gitaristen, Marzio Scholten, waarvoor mijn grote dank! In 2020 ben ik tevens gestart met contrabaslessen en cellolessen. Daarnaast volg ik 2-wekelijkse muzikanten-trainingen bij Stalen Zenuwen vanaf februari 2020.

Bands

Inmiddels heb ik 17 jaar ervaring als bigbandgitarist, met de bijbehorende optredens. In de loop der tijd heb ik aan vele (jazz)bandjes, optredens en jazzsessie's, deelgenomen. Met een saxofoonband heb ik twee kleine CD projecten, in studio Moskou, voor familie en vrienden gemaakt. Een aantal jazzbands heb ik van de grond getrokken en weer in zien slapen.

Solojazzgitaar

Momenteel ben ik met een half uurs soloprogramma gitaar bezig. Jazzstandards uit de tijd van de film en musical en de live muziek die daarbij werd gespeeld zijn hierbij een inspiratiebron. De nummers waren veel uitgebreider dan de bekende jazzstandards die tegenwoordig op jazzsessie's gespeeld worden. Ook heb ik een klein repertoire met klassieke muziek. Regelmatig speel ik try-outs. Mijn muziek is onder andere geschikt als achtergrondmuziek en op kleine locaties. Denk hierbij aan gelegenheden zoals onder lunch, brunch, diner, tijdens recepties, tentoonstellingen, bruiloft, begrafenis, restaurant, verzorgingshuis, huiskamers, enkele festivals. 

Een duo samenwerking met een zangeres zit in de babyschoenen. Zang en gitaar, afgewisseld met instrumentale nummers, na de babyfase beschikbaar voor kleine feestjes, vieringen zoals een tuinfeest/ barbeque, kleine trouwerij, zoveel jaar getrouwd, verjaardagsfeest en andere feestelijke gelegenheden.

Savelkoel Muziek Utrecht

Ik geef gitaarlessen in mijn woonhuis sinds 2010, voor kinderen en volwassenen, zowel privé- als duolessen. Bij de KVK sta ik sinds die tijd ook ingeschreven. The guitarlessons are also in English available if you wish. Tevens heb ik 7 jaar naschoolse gitaarles op de Kinderkampus te Utrecht gegeven. Via het Muziekcollege te Hilversum, heb ik 5 jaar lesgegeven op de BSO's in groepjes, en individueel op de Neuweg en aan huis. Op de Lumiar school te Utrecht (Leidsche Rijn) verzorgde ik, 1 jaar, de gitaarlessen onder schooltijd. Tevens heb ik 2 jaar gitaarles op enkele BSO's in Utrecht gegeven. Gitaarworkshops die ik in het Antje drijver paviljoen in het Julianapark gaf, zijn na enkele succesvolle keren in 2019 weer gestopt. In 2022 ben ik verbonden aan de stichting "Muziek voor ieder kind" als gitaardocent voor groepen jongeren van buitenlandse afkomst.

Gitaarboeken

Inmiddels heb ik een Sinterklaas Gitaarboek geschreven, een Kerst Gitaarboek en een eerste gitaarboek met Kinderliedjes. De gitaarboeken zijn inmiddels ook via de webshop te koop. De gitaarboeken zijn op A4 formaat met notenschrift, tabalatuur, akkoorden en de volledige tekst. De fysieke gitaarboeken zijn voorzien van mijn tekeningen, met uitzondering van het kinderliedjesboek. De digitale versies hebben een enkel tekeningetje. De boeken zijn met Wire-O ingebonden en overwegend afgedrukt in zwart-wit. Ook is er speciaal duurzaam papier gebruikt bij het afdrukken.

Inspiratiebronnen gitaar

Gitaristen: Pat Metheny, Jim Hall, Wes Montgomery, Robben Ford, Ted Greene, Anthony Wilson, Jimmy Raney, Kenny Burrell, Emily Remler, Joe Pass, Kurt Rosenwinkel, Larry Coryell, Sheryl Bailey, Wayne Krantz, Lage Lund, Julian Lage, Gilad Hekselman, Philip Catherine, Bill Frisell en de (onlangs lessen bij gevolgde) gitarist Marzio Scholten en andere hedendaagse geweldige gitaristen.