Muziek

Soundcloud:

 

Huiskamerconcerten

Beste lezer, het lijkt mij superleuk om in uw huiskamer te komen spelen. Jazzstandards of klassiek, geheel instrumentaal met de gitaar, slechts licht versterkt. Super relaxed en dromerig.

Veel jazzstandards zijn ontstaan tussen 1910 en 1960. De nummers werden veelal gecomponeerd voor een musical (Billy Rose's Jumbo b.v.), of later, voor een film. De nummers, met verse en chorus, werden dan door een orkest live gespeeld tijdens de voorstelling. De uitgebreide versie van de nummers wordt tegenwoordig niet zo veel gespeeld. Slechts het refrein is op sessie's en  concerten te horen. Het chorus is toch altijd een flink stuk en geeft genoeg stof om mooie dingen neer te zetten. Echter de uitgebreide versie laat ik nu graag aan u horen.

Klassieke nummers lenen zich ook goed voor sologitaar. Diverse stijlen en soms met mezelf begeleiden middels effecten zijn een onderdeel van mijn repertoire.

Een concertje in uw huiskamer is gegarandeerd sfeervol, warm, dynamisch en fijn om bij te relaxen, te dromen en om van te genieten. Voor ongeveer tussen de 8 à 20 mensen speel ik een half uur tot een uur. Een huiskamerconcert geeft een meer persoonlijker sfeer, er is meer contact mogelijk tussen de luisteraar en de artiest. Dat maakt het tot een unieke gelegenheid.

Bijdrage 5 euro per persoon, 3 euro voor student. Mocht u een huiskamer weten of zelf hebben? Een concert in uw huiskamer, buurthuis, of andere kleine gelegenheid kunt u aanvragen, via mail, mobiel, of het contactformulier. Vragen staat vrij!

Commentaren van verschillende luisteraars:

"Goh ik wist niet dat een gitaar zoveel verschillende geluiden kon maken."

"Prachtig, ik kom helemaal tot rust."

"Deze muziek is voor iedereen!"

"Nou, ik vind dit ook héél bijzonder hoor."

Sologitaar

Fijne gitaarmuziek voor onder het diner, de lunch, of op de receptie. En tijdens een bruiloft, bij de begrafenis, op de tentoonstelling of opening van een klein feestje past mijn gitaarmuziek ook heel goed. Of in een huiskamer, restaurant en verzorgingshuis. Instrumentale muziek op elektrische of semi-akoestische gitaar met een kleine versterker, relaxed en warm van klank, waar je geregeld bij weg kunt dromen. Je kunt jezelf wanen in een filmische sfeer.

Repertoire, een greep

Jazz sologitaar: A child is born, A Foggy Day, A Weaver of dreams, After you've gone, Blue in Green, But Beautiful, Easy to Love, I'll Remember April, I'm old Fashioned. It's Only A Paper Moon, Loverman, Moonglow, Moonlight in Vermont, Moonlight Serenade, My Romance, Stella by Starlight, There is no greater Love, The shadow of your smile. Eigen songs.

Klassiek: Adagio, Etude op.60, Gymnopedie, Snowflight (Andrew York), Trio to a menuet, Romance (Anoniem), Bolero (Maurice Ravel)

Pop: Blackbird (The Beatles), Nothing else matters (Metallica), Als ik boven op de dom kom (Rijk de Gooijer), Liefde voor later (Herman van Veen), Valerie (Amy Winehouse), Sitting on the dock of the bay (Otis Redding), Wonderwall (Oasis), Not an addict (K's Choice), Ironic (Alanis Morissette),  

Luister ook op mijn soundcloud en vimeo.

 

 

Film Bonhansa, gitaarmuziek (Nothing else matters intro) door Olga Savelkoel gespeeld.

 

Animatiefilm Shixie, compositie Olga Savelkoel.